Νικόλαος Μουζάκης


ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΜΟΥΖΑΚΗΣ
(ΜΠΟΒΙΑΤΣΗΣ)
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου

Κυβερνήτης (Κ1) Σ. Μιγάδης – Συγκυβερνήτης (Κ2) ο Κ. Φικάρδος

images

 

OA

Κάποιοι αγωνίζονται να σώσουν όσους περισσότερους επιβάτες μπορούν όταν η ίδια η κατασκευάστρια εταιρία αεροσκαφών, υπογράφει πως αυτό το αεροπλάνο έχει πέσει σίγουρα.

Κάποιοι σφίγγονται να πεθάνουν σαν Άνδρες!

Αυτά βέβαια συμβαίνουν μόνο όταν μιλάμε για Έλληνες Πιλότους!

Κυβερνήτης Σ. Μιγάδης

Κυβερνήτης
Σ. Μιγάδης

Μακάρι τα Μ.Μ.Ε. να είχαν χύσει το ένα τις εκατό απ’ το μελάνι που έχουν χύσει για τον σχιζοφρενή γερμανό που πήρε τον λαιμό του 144 επιβάτες και γι’ αυτούς που έσωσαν 418 επιβάτες.

Όλοι ξέρουν τον σχιζοφρενή που πίστευε και επιθυμούσε πως: «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του».

Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν αυτούς που μπόρεσαν και έσωσαν τους 418 επιβάτες, κόντρα στην οποιαδήποτε πρόβλεψη!

Αυτά… για να βλέπουμε, να μαθαίνουμε και να μην ξεχνάμε!

Ακολουθεί ένα σύντομο ιστορικό της πτήσης Β – 747 της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, η συνέντευξη του Ηρωικού Κυβερνήτη και ένα πρόσφατο αφιέρωμα.

Boeing 747

Boeing 747

Στις 9 Αυγούστου του 1978, αποφεύχθηκε το μεγαλύτερο αεροπορικό ατύχημα που θα γινόταν στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα Β – 747 της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ με 418 επιβάτες και πλήρωμα απογειώνεται από το Ελληνικό με προορισμό την Νέα Υόρκη. Δεν έχουν ξεκολλήσει ακόμα οι τροχοί από το έδαφος όταν εκρήγνυται ο Νο 3 κινητήρας.

Το Αεροσκάφος βάσει των στοιχείων που συνέλεξε από τους καταγραφείς πτήσεως (flt recorders) η κατασκευάστρια εταιρεία BOEING, κατά την διερεύνηση του περιστατικού, χαρακτηρίστηκε ως πεσμένο, (ακόμα και σήμερα σ’ όλες τις προσομοιώσεις που έχουν γίνει, με όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν στην τεχνολογία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, το Αεροσκάφος είναι πεσμένο).

Ποιοι ήταν οι παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους ,για να συμβεί το ακατόρθωτο;

Ο Έλληνας Κυβερνήτης και ο Έλληνας Συγκυβερνήτης, που σε οριακές στιγμές αποδεικνύουν πως το μυαλό τους δεν το κουβαλάνε απλώς, αλλά το χρησιμοποιούν και όχι μόνο το χρησιμοποιούν, αλλά παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, αντίθετες με όλες τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας.

Πόσο Έλληνας Κυβερνήτης πρέπει να είσαι ώστε μέσα σε δευτερόλεπτα να πάρεις την απόφαση ότι ο στόχος των επόμενων δευτερολέπτων, που όπως φαίνονταν ήταν και τα τελευταία της ζωής σου, είναι να οδηγήσεις το καταδικασμένο αεροπλάνο προς το Όρος Αιγάλεω ώστε να συντριβεί πάνω σ’ αυτό, ώστε να ελαχιστοποιήσεις την καταστροφή, σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και σε υλικές ζημιές;

Πόσο Έλληνας πρέπει να είσαι για να νοιώσεις την προσήλωση του Έλληνα Κυβερνήτη, στο να φτάσει το αεροπλάνο στο Όρος Αιγάλεω;

Μόνο όταν αρχίζει να παίρνει ύψος και λίγο πριν φτάσει στο Όρος Αιγάλεω, εξασφαλίζοντας ότι το Αεροσκάφος έχει πλέον αρκετές πιθανότητες να σωθεί, αλλάζει στόχο και κατευθύνεται προς την θάλασσα.

Πόση Ελληνική Ψυχή και αυτοσυγκέντρωση πρέπει να είχαν Κυβερνήτης και Συγκυβερνήτης ώστε να κρατούν το Αεροσκάφος σε ευθεία οριζόντια πτήση στα 57 μέτρα και με 167 μίλια ταχύτητα ώστε να μην έχουν την παραμικρή απώλεια ώσης;

Πόσο Ελληνικά πρέπει να παρεκκλίνεις από τους κανόνες ώστε να φτάσεις στο θαύμα και όχι την καταστροφή;