Νικόλαος Μουζάκης


ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΜΟΥΖΑΚΗΣ
(ΜΠΟΒΙΑΤΣΗΣ)
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου

Εθνική Ανασυγκρότηση – Πρόγραμμα Ενεργειακής Επάρκειας Περιφέρειας Αττικής

create_thumb (5) - Αντίγραφο

Πολλοί Δήμοι, εδώ και πολλά έτη έχουν κάνει προσπάθειες απεμπλοκής τους από τις κρατικές ΔΕΚΟ.

Ένα από τα κλασικότερα παραδείγματα είναι αυτό του Δήμου Βριλησσίων, ως προς την υδροδότηση. Ο εν λόγω Δήμος παρέχει στους δημότες του το αγαθό του νερού από δικές του πηγές, χρησιμοποιώντας το υπάρχον δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Για τον σκοπό αυτό και μόνο, ο Δήμος Βριλησσίων έχει δημιουργήσει μία πολύ εύρωστη δημοτική επιχείρηση.

Οι δημότες εξοφλούν την μηνιαία τους κατανάλωση νερού στον Δήμο Βριλησσίων, η οποία συμπεριλαμβάνει μία εύλογη χρέωση την οποία ο Δήμος αποδίδει στην ΕΥΔΑΠ, για την χρήση του δικτύου της, όπως επίσης και το κόστος του νερού το οποίο αποτελεί ένα καθαρό κέρδος για τον Δήμο. Φανταστείτε ότι το 1990 -1992, όταν λόγω της λειψυδρίας  είχαν ξεραθεί όλοι οι κήποι της Αττικής, τα Βριλήσσια είχαν μία εντελώς διαφορετική εικόνα, με όλου τους κήπους ανθισμένους, μιας και το κόστος του νερού, όπως και η ποσότητα του, ήταν αφενός αδιάφορο και αφετέρου σε τεράστια επάρκεια!

Αυτό ακριβός είναι και το μοντέλο και το σκεπτικό για την Ενεργειακή επάρκεια της Αττικής.

Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκών πάρκων, που θα τοποθετηθούν σε εκτάσεις τη Περιφερείας (οι οποίες υπάρχουν σε υπερπληθώρα στην Αττική), θα χρηματοδοτηθούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θα παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα  μέσω του δικτύου τη ΔΕΗ και θα είναι στην αποκλειστική εκμετάλλευση της περιφερειακής εταιρείας που θα δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό.

Με αυτό τον τρόπο και το πρόσοδο για την Περιφέρεια θα είναι τεράστιο και η Περιφέρεια θα μπορεί να ασκήσει την δική της κοινωνική πολιτική. Δωρεάν ρεύμα σε άπορες οικογένειες, μειωμένα τιμολόγια σε ευπαθείς ομάδες, μειωμένα τιμολόγια σε επιχειρήσεις προωθώντας την επιχειρηματικότητα. Επίσης κάθετη μείωση του κόστους λειτουργίας των Δημοτικών και Περιφερειακών καταστημάτων.