Νικόλαος Μουζάκης


ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΜΟΥΖΑΚΗΣ
(ΜΠΟΒΙΑΤΣΗΣ)
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου

Παλαιστινιακή Τρομοκρατική Επίθεση 16η Νοεμβρίου 2017

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του David Ramati, ενός από τους δύο Ισραηλινούς πολίτες που τραυματίστηκαν στη “παλαιστινιακή” τρομοκρατική επίθεση, την 16η Νοεμβρίου 2017, από ένα όχημά που τους χτύπησε ενώ βρισκόταν σε σταθμό λεωφορείων στο Gush Etzion.

Ο ηλικιωμένος Ισραηλινός ηλικίας 70 ετών, ένας έντιμος οικογενειάρχης, πατέρας και παππούς, ένας αθώος άνθρωπος που το μοναδικό λάθος ήταν να είναι Εβραίος Ισραηλινός ήταν ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

“Περπατούσα προς τη βόρεια πύλη του Εφραίτ όταν ο παλαιστίνιος τρομοκράτης αφού με προσπέρασε με το όχημά του, γύρισε, με κοίταξε και αμέσως έκανε στροφή σε απόσταση τουλάχιστον 90 μ., Τον είδα να χαμογελάει και τότε συνειδητοποίησα ότι στοχεύει εμένα. Προσπάθησα να πηδήξω στη λωρίδα ασφαλείας αλλά κατάφερε να με χτυπήσει όταν βρισκόμουν στον αέρα και με έριξε για μερικά μέτρα μακριά.”

Ο David Ramati και η οικογένειά του ζήτησαν να δοθούν αυτές οι φωτογραφίες και τα λόγια του στη δημοσιότητα για να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει καθημερινά στο Ισραήλ.

Η υποχρέωση όλων μας είναι να συμβάλλουμε στη διάδοση της αλήθειας και να μη σιωπούμε για τα όσα συμβαίνουν.

Βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Λάρισας

Ξεπερνά και τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου, (αυτά τα ένστικτα που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το ίδιο το ολοκαύτωμα), το να βεβηλώνεις ένα μνημείο που ανεγέρθηκε στην μνήμη των αθώων αυτών συνανθρώπων μας.

Ανακοίνωση του Κ.Ι.Σ.Ε.

«Μόνον ντροπή και αγανάκτηση μπορεί να νοιώθει κάποιος, αντιλαμβανόμενος αυτό που συνέβη στη Λάρισα, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017. Το επαίσχυντο και λυπηρό περιστατικό της βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Λάρισας, το οποίο είναι και το πρώτο Μνημείο Ολοκαυτώματος που ανεγέρθηκε στην Ελλάδα το 1987, στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου. Αυτό το ιδιαίτερης σημασίας μνημείο βεβήλωσε με χυδαιότητα, με απρεπέστατες εκφράσεις και πράξεις ένας ρασοφόρος -δήθεν κληρικός- ο οποίος πάντως δεν έχει σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος. Την ίδια ημέρα σκορπίστηκαν φέιγ βολάν παρόμοιου περιεχομένου στο μνημείο και την Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.

Η υπόθεση ανήκει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και στην παραπομπή του στην Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, το Κ.Ι.Σ.Ε. εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι τόσο η κοινωνία της Λάρισας όσο και όλοι οι τοπικοί φορείς θα αποδοκιμάσουν έντονα το περιστατικό, θα απομονώσουν τους δράστες και θα σεβαστούν το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Λάρισας και την Εβραϊκή Κοινότητα που είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης. Θα προστατεύσουν, τελικά, τον ίδιο τον πολιτισμό της πόλης, όπως οι δημότες της Λάρισας έχουν αποδείξει στο διάβα της ιστορίας.»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=nyYuy_tcgec

 

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται “πατήρ Κλεομένης” και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας.»